top of page
KN_04102020-1726.jpg

trajecten & Trainingen 

Bij de verschillende trainingen die we aanbieden staat de kracht van verbinding centraal. Enerzijds verbinding met jezelf zodat je meer zelfinzicht en zelfvertrouwen krijgt en anderzijds verbinding met je team. Uiteraard besteden we ook in de teamtrainingen aandacht aan de connectie met jezelf, maar ligt de klemtoon op de verbinding met je team.   

Alle trainingen kunnen afzonderlijk gevolgd worden door bestaande teams of door individuele medewerkers. De enige uitzondering hierop vormt de training ‘Dreamteam’ die specifiek gericht is op bestaande teams. 

de kracht van verbinding

met je team

coachend communiceren

Hoe kan je zorgen voor meer energie en een grotere zelfsturing in je team? Hoe kan je leren om samen oplossingen te zoeken en hier samen de verantwoordelijkheid voor te dragen? Hoe verhoog je de motivatie?

​In dit traject van 4 dagen leer je naast een aantal basisvaardigheden vooral om anders te kijken naar elkaar. Je leert met elkaar om te gaan zoals een coach dat doet: met respect en waardering, zonder oordeel, door vragen te stellen, te luisteren, stil te staan en samen na te denken. Zodat je van daaruit kan kijken naar de situatie en naar wat nodig is om het gewenste resultaat neer te zetten.

Kaatje_Nevelsteen_training_de_kracht_van_zelfzorg.jpg

Creëren van feedbackcultuur

Kaatje_Nevelsteen_training_feedbackcultuur

Een gebrekkige feedbackcultuur ligt vaak mee aan de basis van stress op de werkvloer. Medewerkers voelen zich niet gewaardeerd, enkel bekritiseerd. Hoe kan je een sfeer creëren waarin inspanningen geapprecieerd worden en lastige situaties aangekaart mogen worden? Hoe omgaan met weerstand?  

​In deze 2 daagse training ga je doelgericht aan de slag om binnen je eigen werkorganisatie stappen te zetten naar een open feedbackcultuur.

Teamcoaching

Wie zijn we als team? Wat zijn onze waarden, onze visie en identiteit? Wat zijn onze strategische doelstellingen? Is er nood aan een nieuwe rolverdeling? Willen we meer inzetten op delegeren, zelfsturing en het nieuwe teamwerken? Wat zijn onze sterktes en uitdagingen? En hoe gaan we hiermee om zodat ons team een dreamteam wordt? 

In dit traject staat teamontwikkeling centraal zodat prestaties en samenwerking van het team verbeteren en medewerkers zich goed, of nóg beter voelen in hun job!

Een traject op maat voor bestaande teams. 

Kaatje_Nevelsteen_training_dreamteam.jpg
kracht van verbinding met jezelf

de kracht van verbinding 

met jezelf

de kracht van zelfzorg

Zelfzorg is de sleutel tot welbevinden...je eigen welbevinden en dat van de mensen rondom jou.

Met een volle agenda, een drukke job en een goed gevuld sociaal leven, is het niet vanzelfsprekend om voor jezelf te zorgen. Bovendien worden we uitgedaagd door een snel veranderende maatschappij en de burn-outcijfers liegen er niet om. 

In deze praktische training van 2 dagen ontdek je de kracht van zelfzorg en ga je met vernieuwde energie naar huis.

"Binnen beginnen is buiten winnen", daar geloven we sterk in.

Kaatje_Nevelsteen_training_open_feedbackcultuur.jpg

traject body awareness: 

persoonlijk leiderschap vanuit hoofd, hart en buik

Kaatje_Nevelsteen_training_body_awareness.jpg

Heel de dag geeft ons lichaam signalen, die gehoord en begrepen willen worden. Spanning, vermoeidheid, krop in je keel, ... Hoe kan je deze cruciale signalen oppikken en leren begrijpen? En hoe kan deze lichaamswijsheid je helpen om het contact met anderen te verdiepen?

​In de trajecten rond body awareness duiken we op een praktische manier de wereld van ons lichaam in zodat we hoofd, hart en buik op 1 lijn krijgen en ons eigen leiderschap stevig in handen kunnen nemen. 

trainingen en trajecten op maat

Lijkt één van deze trajecten iets voor jou of je team maar heb je behoefte aan een andere insteek? Of wil je verschillende elementen uit deze trajecten combineren tot een traject op maat? 

 

Contacteer me dan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin we samen kunnen bekijken wat jullie allemaal al doen, welke sterktes en krachten er al aanwezig zijn in het team en welke behoeften of uitdagingen er momenteel leven. Zo kunnen we samen de training vormgeven die het beste past bij wat jullie nodig hebben.

aanpak

Tijdens de trajecten werken we ervaringsgericht en koppelen we theoretische inzichten aan praktijkvoorbeelden.  Samen gaan we op zoek naar wat beter zou werken in de aangehaalde situaties. Je wordt actief betrokken en leert al doende door concrete opdrachten. De klemtoon ligt op het versterken van elke deelnemer als individu én als lid van een organisatie en/of team. 

In een ontspannen en inspirerende sfeer worden stevige stappen naar verandering gezet. Er wordt gewerkt in groepen van maximaal 12 personen om een optimale interactie en  individuele begeleiding mogelijk te maken.

 

Na 4 à 6 weken voorzien we een terugkommoment in de vorm van een supervisiesessie. Hier gaan we in op persoonlijke vragen en ervaringen. Op deze manier zorgen we voor verankering en een blijvend resultaat.  

KN_04102020-1547.jpg
bottom of page